söndag 13 februari 2011

Lite mer om One Day

Nu har jag läst ut One Day av David Nicholls. Och ja, det är verkligen en rolig och rörande bok som var väldigt svår att lägga ifrån sig. Emma och Dexter, bokens huvudpersoner, känns som mina vänner nu. Jag förstår hur de tänker och känner. Jag har kommit dem väldigt nära.

Den stora behållningen är att boken är så fantastiskt roligt berättad med en massa komiska detaljer. Jag ska erkänna att jag både skrattade och grät. Mot slutet får boken ett djup och ett allvar, personerna får tyngd och karaktär. När jag la den ifrån mig, utläst ville jag faktiskt åka direkt till England, leta upp huvudpersonerna och ta reda på hur det gick sen.

Min syster och jag har väldigt olika smak men One Day skulle jag vilja att hon läste. På svenska, får det väl bli. Min engelska pocket tänker jag lämna över till en kär gammal vän.

3 kommentarer:

  1. Funkade det bra att läsa den på engelska? Språket var inte för krångligt för en sån som jag som är lite ovan...? (eller BEKVÄM kanske jag ska säga... :)

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte inte att det var krångligt, blev förvånad själv att jag kom in i den så snabbt och sen inte kunde slita mig. Vill läsa mer på engelska nu! Står du på kö?

    SvaraRadera
  3. Jag lyssnade på den på svenska med Anders Ekborgs som inläsare vilket var en trevlig upplevelse och framkallade mina mer asociala drag - stör mig inte jag lyssnar. Rolig och rörande och irriterande. Jag upplevde stor ambivalens gentemot Dex, länge. Men han artade ju sig till det bättre så småningom. Det var jobbigt när den tog slut.

    SvaraRadera