onsdag 9 mars 2011

Jösses flickor - ni har blivit försummade!

Den här bloggen är lite försummad tycker jag! Dags att rapportera från bokfronten! I förra veckan träffades vi hemma hos A för att prata om den senaste bokcirkelboken, Sofi Oksanens Utrensningen. Somliga av oss fick sitta och skämmas (för att vi inte läst), andra kunde glänsa med en massa åsikter om denna skildring om en bit av Estlands historia i romanform. Vad som tycktes skilde sig åt en del, men flera ville läsa mer Oksanen och jag vill nog läsa färdigt "Utrensningen". Nån gång.

Jag slängde in en liten fackla i debatten under kvällen. Facklan heter Varat och varan av Kajsa Ekis Ekman. I boken debatterar hon stenhårt mot de nyliberala argumenten för prostitution och surrogatmödraskap. Man skulle kunnat tagit fram en liten surfingbräda och surfa på de vågor som vår högljudda och hetlevrade diskussion åstadkom. Högt och lågt, kunnigt och okunnigt, elegant och slarvigt, slött och knivskarpt. Värdinnan höll på att aldrig bli av med oss. Vi satt i bilen hem med blossande diskussionsrosor på kinderna.

Nästa bok blir en lättsam sak (men är oddsen därmed bättre för att den ska bli läst? Därom tvista de lärda). När jag beställde den passade jag på att slänga med Om jag var din hemmafru - eller hur man får en vardag att smaka som en lördag, av Lotta Lundgren också. Det är ett rejält fruntimmer och boken är förbaskat snygg!

1 kommentar:

  1. Lättsamt behöver inte direkt vara enkelt eller lättläst... säger jag lite kryptiskt :)

    SvaraRadera