tisdag 3 maj 2011

Sanning med modifikation


Precis som Johanna i inlägget innan känner jag mig oinspirerad och lack på det mesta just nu. På läsfronten känns det heldött och jag verkar inte ha lust att läsa någonting alls för tillfället. Nästa bokcirkelbok har jag inte ens börjat försöka få tag på, förutom att jag gjort en halvhjärtad sökning i bibliotekskatalogen och konstaterat att den är utlånad. (Det är inte det att jag inte tycker att boken verkar intressant, jag har bara inte lust. Så enkelt är det).
MEN, när jag börjar fundera lite närmre på vad jag egentligen läst på sista tiden - min känsla är att jag inte läser annat än bloggar och tidningar och på nätet, rubrikerna i DN och NA samt någon övergiven fackföreningstidning som dimper ner i brevlådan - så inser jag att jag faktiskt läst en hel del. De senaste två veckorna har jag läst hela Hungerspelstrilogin (ungdomsböcker förvisso, men ändå TRE hela böcker!), och i lördags läste jag hela Aino Trosells En gränslös kärlekshistoria. Den återvann jag raskt till en bra födelsedagspresent till kära syster i söndags. I söndags läste jag Katarina Wennstams Dödergök. Hela alltså. Så, summa summarum är det som jag tror är lästorka en sanning med modifikation - för fem böcker på 14 dagar är ju inte illa pinkat. Egentligen.

3 kommentarer:

 1. Roligt att det är just Aino Trosells bok du väljer till bild, för det är en av mina favoritböcker.

  Vill du låna Den vita tigern av mig? Jag har nämligen bara några sidor kvar av den. Vad jag tycker är däremot en annan sak, men det tar vi den 29:e!

  SvaraRadera
 2. Jag har tänkt att läsa Trosells bok länge, men det var inte förrän i helgen det blev av. Jag tyckte däremot att jag kände igen vissa delar av historien, och undrar om inte bitar av boken filmatiserats/dramatiserats i någon dokumenär om författaren. Det kanske du har koll på Annika? Ruskigt bra är den i alla fall, och jag återkommer nog med ett mer utförligt inlägg längre fram. Det finns ju ganska klara paralleller med t ex Karin Alfredssons 80 grader från Varmvattnet som vi läste i bokcirkeln förra året. Om man tänker på kvinnornas situation i Afrika idag så är det ju ungefär som det såg ut här i Norden under de förra seklen.

  SvaraRadera
 3. Just ja! Glömde ju: Jag lånar jättegärna Tigerboken av dig om du är klar med den. Hur löser vi det praktiskt bara?

  SvaraRadera