söndag 3 april 2011

En bok är en liten vän

Den boken vi läser nu i bokcirkeln: Vicki's Vintage Butik är nu utläst, jag ska inte skriva så mycket om den här och nu. Vi ska ju diskutera den över sushi nästa vecka.

Vad jag bara tänkte skriva är att den var en sån där feel-good, chic-lit-sak som det rynkas på näsan åt ibland. Just för att det är lättläst, feel-good och chic-lit. Ok, de litterära kvaliteterna kanske inte håller för en djuplodande analys, men en god sak förde den med sig för min del. Den väckte min läslust! Det var något i de trevliga miljöerna och personbeskrivningarna som fick mig sugen, vill läsa mer, försvinna bort igen i andra världar och miljöer.

Så det blev en söndagsrunda på biblioteket. Kom hem med en blandad kompott av böcker på svenska och engelska. Bland annat Donna Tartt's The Little Friend. Någon som läst?

3 kommentarer:

 1. Jag har börjat på Den lille vännen, som det heter på svenska, en gång i tiden men fortsatte inte. Jag älskar Donna Tartts debutbok Den hemliga historien, så när hon kom med nästa många år senare hade jag höga förväntningar. Dock tyckte jag inte att den höll måttet så långt jag läste i alla fall, men som sagt så förväntade jag mig ju en hel del.
  Tror absolut att man kan försöka igen.

  SvaraRadera
 2. Jag läste liksom Annika Den hemliga historien först och ville läsa mer av Donna Tartt. Hittade den Lille vännen (minns inte vad/om hon har skrivit andra böcker)och tyckte den var riktigt bra också vill jag minnas. Annorlunda historia, lite mystisk ...

  SvaraRadera
 3. Samma för mig som för Annika, jag läste nog över halva boken innan jag var så uttråkad att jag lade den ifrån mig. Förmodligen var det mer tillfället än boken som gjorde att den inte passade.

  SvaraRadera