onsdag 24 november 2010

Vad ska ni läsa under jullovet?

Nu blir ju inte lovet så märkvärdigt långt för oss förvärvsarbetare. Helgerna har placerat sig så nesligt så att vi får jobba fram till torsdaglunch, vara lediga över helgen och sen snällt vara på plats på måndagmorgon igen. Men jag tänker ta ut lite lästid. Plöja några nyttiga godbitar (en motsägelse, nyttig och godbit, jag vet!). Och nu är min fråga: har ni några tips? Gärna på ungdomsböcker! En bok jag i alla fall ska läsa är Susanna Alakoskis håpas du trifs bra i fengelset.

Bild från cdon

5 kommentarer:

 1. Jag är också lässugen! Tänker ta ut en del föräldradagar (några finns fortfarande kvar för minsta tjejen) i mellandagarna men jag misstänker att det inte blir mycket tid för att läsa...
  Har just plöjt Katarina Wennstams serie Smuts, Dödergök och Alfahannen och blev helt såld. Kunde inte sluta läsa och vill bara läsa mer! Lättillgänglig, välskrivet men tunga ämnen. Har ni andra läst serien? Vad tyckte ni?

  SvaraRadera
 2. Och en ungdomsbok som jag läste för något år sedan är Joyce Carol Oates Efter kraschen tog jag mig samman. Bredde ut mina vingar och flög i väg. Läsvärd! Vad annat när världens bästa författare har skrivit den!

  SvaraRadera
 3. Som svar till A-K: jag har läst Alfahannen och gillade den. Visste inte att det var en serie; ska kolla upp de andra också.

  Håller just nu på med en superbra ungdomsbok, som är Augustnominerad, Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld. Tjejen i boken verkar inte ha det helt enkelt, med sin föräldrar, brist på vänner och helt klart otursförföljd.

  Sen tänkte jag läsa Gunnar Ardelius fortsättning på Jag behöver dig mer än jag älskar dig...Den nya heter Bara kärlek kan krossa ditt hjärta. Bra om tonårskärlek ur en killes perspektiv.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst första och sista Wennstam-boken, men inte del 2, Dödergök. Har den hemma dock, men maken håller på med den just nu. Sedan kanske det blir min tur :)
  Jag har massor av vill-läsa-böcker men just nu ingen större läslust. TYVÄRR. Det blir nog så att jag kommer att läsa bokcirkelböckerna till januariträffen under julen. Om dagarna räcker till blir det semester i mellandagarna - annars jobb - så, så värst mycket lästid blir det nog inte...

  SvaraRadera
 5. Har oxå läst första Wennstam-boken. Tycker väl sådär. Hennes dokumentärer är ju så otroligt bra! Oates Efter kraschen är en läsupplevelse! Och hennes andra ungdomsböcker håller samma höga klass. Men nu ligger bokcirkelböckerna och väntar på mig på posten så de ska jag väl dra igång med.

  SvaraRadera