måndag 3 januari 2011

toppen och botten 2010!?


Flickvänner och alla andra (?) som läser bloggen, vilken var er bästa läsupplevelse (eller läsrelaterade upplevelse om det inte är en bok i sig, utan något annat som har med läsning att göra) under året som gick - och vilken var den sämsta? Toppen och botten helt enkelt!?

Min absolut bästa läsupplevelse under året var Kristina Sandbergs Att föda ett barn, som jag även bloggade om här. En annan mycket positiv läsrelaterad händelse var att jag upptäckte Örebros bästa stadsdelsbibliotek: Biblioteket i Haga. Massa plus till bibblan! Den sämsta bok alla kategorier som jag läste under året som gick var Strindbergs stjärna av Jan Wallentin. Många varningslampor för den. HU! Jag bloggade om den läsupplevelsen också, här.

Bilden på Kristina Sandberg är lånad från Norstedts förlag.

6 kommentarer:

 1. Oj har inte hunnit läsa så mycket under året. Läste Ann Söderlunds senaste " Men vi knullar ju ändå inte". Den berättade endel bra sanningar om relationer efter man skaffat barn men hennes ganska annorlunda röst läste boken i mitt huvud på ett alldeles för klatschigt och poppigt sätt. Svårt att förklara. Har även läst Denise Rudebergs första kriminalroman och hon fångade som vanligt mig och jag läste ut boken på två kvällar. Tack för en bra blogg!!

  SvaraRadera
 2. "Boktjuven" är årets absoluta höjdare tätt följd av "Oscar Waos korta och förunderliga liv". Överskattad och urtråkig var "Presidentens hustru". Fundersam är jag över ungdomstrilogin med "Hungerspelen" som första del. Jag tänker att det borde bli en bokslukarserie för tonåringar, men har inte hört någon som läser dem.

  SvaraRadera
 3. Kanske inte toppen, men Vägen av Cormac McCarthy som i all sin avskalade enkelhet lämnade spår i mig. Botten var Ian Rankins Öppet hus i gott sällskap med ungdomsböcker av mallen "nu skriver vi om vanliga ungdomar utan problem och gör det så slätstruket som möjligt".

  SvaraRadera
 4. Tack Moloj för smickret... :) Hade Rudbergs deckare hemma, men hann inte läsa den och var tvungen att lämna tillbaka den oöppnad. Får ställa mig på kö igen helt enkelt.
  @Sarah, Oscar Waos... har jag faktiskt hemma i bokhyllan, oläst. Kanske skulle ta mig an den?
  @Johanna, Du har så rätt! Öppet hus kvalar lätt in på Botten-listan. Usch vilken trist bok det är!

  SvaraRadera
 5. På min botten-lista ligger Hanna Hellqvists Karlstad Zoologiska. Shit vad dåligt skriven den var, så märklig "hyllning" till pappan och så besviken jag blev för jag tycker hon är bra och rolig på radio.

  På toppen ligger också Vägen (McCarthy) för mig samt Joyce Carol Oates Älskade syster.

  SvaraRadera
 6. Hmm...jag märker att jag är dålig på att komma ihåg vad jag läst nyligen. Det är säkert en del bra, det är nog inte därför det inte fastnat i minnet.
  En jag kommer ihåg som jag gillade är i alla fall Nattfjäril av Jessica Kolterjahn. Och del två i Mian Lodalens självbiografiska romanserie, Tiger. Den gillade jag riktigt mycket.
  Det jag inte gillar brukar jag sällan läsa ut, så det stannar inte kvar. Jag lägger inte ner tid och energi på det som jag rätt tidigt märker är kass. Som Öppet hus som tidigare nämnts.

  SvaraRadera