fredag 17 september 2010

Kampen om tiden


Jag brukar hålla koll på och läsa ett gäng bokbloggar med jämna och ojämna mellanrum. Jag tycker personligen att jag är en ganska snabb läsare som tar mig igenom ganska stora mängder text på kort tid - om det behövs. MEN, när jag läser om andra läsare och om hur många böcker de läser så undrar jag ibland om mitt dygn har färre antal timmar än andras!? Eller hur bär folk sig åt egentligen? Visst, förutom ett heltidsjobb, kollar jag lite på tv, tränar lite då och då, tar hand om min familj, lagar mat, diskar och allt sånt där som ingår i det konstiga ordet "livspusslet", försöker jag läsa alla de där böckerna som jag vill, men hur jag än bär mig åt så får jag inte till det. Jag försöker läsa i alla möjliga och omöjliga situationer: läsa i soffan medan teven står på, vid spisen när jag gräddar pannkakor, på toaletten. Tyvärr kan jag inte läsa i bilen (förutom ljudböcker) eftersom jag blir åksjuk, annars skulle det gå att hitta lite lästid även fram och tillbaka till jobbet. Vid läggdags kan det bli en och annan sida, men oftast är man ju så trött att det sällan blir några längre läspass. Hur sjutton ska man hinna läsa allt man vill?

Var / När / Hur läser du?
Bilden lånad från Aftonbladet

3 kommentarer:

 1. Jag läser extremt långsamt, tror jag. Eller kanske inte, men hinner långt ifrån så mycket jag skulle vilja och behöver för jobbets skull. Jag hinner inte med någonting, känns det som.

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte vara för trött när jag ska läsa, så om jag ska läsa innan jag lagt mig, måste jag lägga mig TIDIGT. Ögonen åker igen, även om det är en bra bok.
  Därför är jag en periodare i fråga om läsning; när jag har tid/ork kan jag läsa massor, och däremellan blir det ingenting.
  Jag gillar att läsa på sommaren när man kan sitta ute i en solstol. Bara avbrott för att gå in och hämta mat och fika.

  SvaraRadera
 3. I somras läste jag MASSOR, men då har man ju tid på dagarna på ett annat sätt, på stranden, i solen osv osv. Jag är nog också lite periodare. Vissa helger kan det bli två hela böcker och andra helger blir det nada. Nu sitter jag och laddar för att ta tag i Eyvind och Odyssevs. Snart snart, ska bara slita mig från soffan och teven...

  SvaraRadera