torsdag 2 september 2010

vad vi är och inte är


Det kan ju hända att någon undrar lite över namnet på bloggen (och bokcirkeln) och varför vi kallar oss Flickvännerna. Som det står i presentationen kommer det från den första boken vi läste tillsammans, Flickvännen av Karolina Ramqvist. Nu kanske du som läst den eller hört talas om den undrar om vi också är ett gäng gangsterbrudar eller rättare sagt bihang till kriminella killar - som tjejen i boken. Svar: Nej. Namnet Flickvännerna är lika enkelt förklarat som Pippi Långstrump förklarar för Prusselusskan när hon vill att Pippi ska flytta in på barnhemmet. Pippi säger: "Jag är ett barn och det här är mitt hem. Alltså ett barnhem." Vi säger: "Vi är flickor och vi är vänner. Alltså Flickvänner." Så enkelt är det.
På bilden: Bonnie & Clyde, lånad här

9 kommentarer:

 1. Kul namn, och självklar förklaring! :-)

  SvaraRadera
 2. Absolut! :) Välkommen hit!

  SvaraRadera
 3. Och då undrar ju jag som läst boken vad NI tyckte om den???
  MVH Annika Restadh

  SvaraRadera
 4. Vi tyckte lite olika... Jag gillade i alla fall kammarspelskänslan - avskalat, klaustrofoiskt.Sedan som den pryda tant jag är reagerade jag på all porrkonsumtion i boken, men de hade inte de andra flickvännerna ens tänkt på, hahahaha.... Man är olika!

  SvaraRadera
 5. Anonym är alltså Anna Levin.

  SvaraRadera
 6. Och ja, jag vet klaustrofobiskt blev felstavat i hastigheten och så saknas ett t i det, men, men...

  SvaraRadera
 7. Ja, vad tyckte vi... (Det var ju ett tag sedan vi läste och diskuterade den nu). Den klaustrofobiska känslan var vi nog ganska överens om. Jag tyckte det var en intressant läsning mycket tack vare att man ofta får de kriminella killarnas perspektiv i andra "gangsterskildringar", deckare, thrillers osv. Här är det tjejen/tjejernas vardag i det kriminella livet som kommer fram och får ta plats. Som någon av oss sa vid bokcirkeltillfället (minns inte vem i skrivandet stund) så kan man se det som kompletterande läsning till t ex Jens Lapidus "Snabba cash".

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig blogg, Tack Lotta för tips att kika in. Passar en bokmal som mig:-)

  SvaraRadera
 9. Tänkte väl att det skulle passa en Pangbrud som du :)

  SvaraRadera