onsdag 8 september 2010

Tonårskärlek...Just nu är jag starkt inne på att läsa om tonårsförälskelser. Vet inte varför, har bara fastnat för det. Tog hem några böcker från bibblan i somras som var tänkt som jobbläsning, men de blev liggande. Sen hörde jag att Johanna läst samma böcker och gillat dem, vilket fick mig att ta fram dem.
Två av böckerna är Sonya Sones Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet. De är ovanligt nog skrivna som dikter, i alla fall till formen, men inte i rim utan sammanhängande meningar som följer på varandra. Det som jag tycker är så bra är den avskalade formen, hon har bara tagit med det absolut viktigaste, och ändå lyckats fånga känslan så bra. Man känner verkligen hur huvudpersonerna känner när de är nyförälskade. Hon har ett väldigt självklart sätt att uttrycka sig.
Som gymnasiebibliotekarie läser man ofta ungdomsböcker för att man ska, för att hålla koll. Det är oftast okej, men ger kanske inte så mycket. Ibland kan man få en aha-upplevelse av att det är så BRA! Så var det den här gången.
Bilderna är hämtade från www.bonniercarlsen.se

4 kommentarer:

 1. Åh! De låter jättebra... Undrar bara när jag ska hinna läsa alla de där bra böckerna? Ungdomsböcker brukar vara min väg in i läslust igen vid tillfällen då jag tappar lässugen (vilket händer lite då och då, tyvärr)

  SvaraRadera
 2. De där böckerna är jättebra! Hoppas att ungdomarna (vilket hemskt ord, egentligen!

  SvaraRadera
 3. Den där kommentaren verkade bli halv, Johanna? Vad är det du hoppas för ungdomarna, egentligen!?

  SvaraRadera
 4. ... jo, jag hoppas att ungdomarna hittar till böckerna! Ibland går det undan för hundan! /Johanna

  SvaraRadera