torsdag 9 september 2010

And the winner is!

Ok. Jag ska erkänna det. Jag ÄR en matnörd. Jag ÄLSKAR att kolla på matprogram på TV. Jag läser massor av kokböcker! Men, det finns en kokbok som jag skulle vilja utnämna till kokböckernas kokbok. Nämligen Annas mat av Anna Bergenström.

Så inledde jag min presentation igår på workshopen vi var på i Strängnäs, Och där har ni också avslöjandet på vilken bok jag lade ut en ledtråd till häromdagen. Alltså inte Anna, Hanna och Johanna. Den boken har jag inte läst.

Vilken häftig dag det var! Vi kastade oss ut i att göra bort oss, leka och vara kreativa. Vi testade på att var högstaus människor och lågstatusmänniskor. Vi ett tillfälle var jag en skottkärra!

Och den skrytiga presentationen om att jag skulle vara en matnörd och en auktoritet på kokböcker, den kom först efter att vi ägnat hela dagen åt att vara fega och modiga och fått en massa bra råd och tips på vad du ska tänka på när du ska prata inför en grupp människor.

Vi var i en jättefin lokal, utställningslokalen på Multeum i Strängnäs som ligger vackert med utsikt över stora träd och vatten. Väl värt ett besök! Den 12 november är det SM i bokberättande. Blev faktiskt lite sugen efter gårdagen!

Om Annas mat skulle jag kunna skriva -hm, ja ett helt blogginlägg, så det får det bli vid ett annat tillfälle!

3 kommentarer:

 1. Ha Ha! Här står man med lång näsa efter att ha gissat på Fredriksson :) Vilken dimridå du lade ut!!!
  Jag läser inte så ofta kokböcker, men gärna brödböcker - men när det blir brödbak blir det alltsomoftast ändå mest bara skafferirensning av diverse mjölsorter som står i skåpet... sällan jag har förmåga att följa några recept.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig fullständigt, Johanna, Annas mat är en bibel! Jag samlar på kokböcker och har alla möjliga om olika specialiteter, men vill man ha en som täcker det mesta och tar upp grundmatlagning är Annas bäst. Den slår jag i när jag vill veta hur länge köttet ska koka när man gör gulasch eller vilken temperatur som är bäst för en stek. Bra grundrecept helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Verkar som om Annas mat är för er vad KF:s Vår kokbok är för mig :) Jag fick ett ex av den av min mamma när jag skulle åka till Tyskland och jobba som aupair 1991. Vid det här laget skulle jag behöva ett nytt exemplar. Den jag fick då hänger med fortfarande, men pärmarna håller knappt ihop längre. Välanvänd med andra ord...

  SvaraRadera