måndag 13 september 2010

Romaner i New York

I oktober drar jag till the big apple - underbara, härliga New York! För att börja uppladdningen, riktigt ställa in mig på atmosfären i staden, vill jag läsa böcker som utspelar sig i just New York. Så, har ni några tips?

5 kommentarer:

 1. Håller med Johanna, definitivt Paul Auster! New York-trilogin t ex - om du inte redan har läst den...
  Marian Keyes har väl någon bok som utspelar sig i New York också, eller iaf delvis. Kan det vara En oväntad semester(?) kanske. Oj, det måste ju finnas MASSOR med romaner som utspelar sig i the big Apple... får klura lite och återkomma.

  SvaraRadera
 2. Paul Austers fru, Siri Hustvedt, har också skrivit med NY som kuliss.
  Sarah Schulmans Vid yttersta randen är väldigt mycket NY. Den utspelar sig i HIV-tidens början, och man får följa några personer som rör sig i gayområden, som The Village.
  Reggie Nadelsons deckarserie är helt fantastisk! Tar sin början direkt efter 11/9 och dess efterdyningar, en ryskjudisk polis, Brooklyn; ja, det kan inte bli mer NY!

  SvaraRadera
 3. Jag är för övrigt väldigt avis på dig som ska till New York, en av de bästa platserna what so ever.

  SvaraRadera
 4. Undrar om jag inte har läst Paul Auster... har för mig att jag tyckte att den var lite märklig. Tål att titta upp. Siri Hustvedt har jag läst - Vad jag älskade. De andra ska jag titta upp! Tack för tipsen! Sen ska jag krypa upp i soffan någon kväll och titta på You've got mail med Tom Hanks och Meg Ryan. Sliskigt romantisk och fånig men fantastiskt New York-mys. Staden från sin vackraste sida :)

  Håller helt med Annika - en av de bästa platserna i världen - absolut!

  SvaraRadera