tisdag 7 september 2010

Ledtråden är Anna

I morgon ska jag till Strängnäs och lära mig lite om presentationsteknik och hur man blir bra på att berätta om böcker. Sånt kan ju en bibliotekarie ha nytta av!

Nu för tiden är jag inte längre nervös när jag ska prata inför publik, men väldigt ofta tycker jag att jag inte har så mycket att säga. Usch!

Vi har fått i uppgift att förbereda en fyraminuterspresentation av något vi tycker om, är engagerade i eller så. Hm. Vad blev det i mitt fall.? Jo, en bok. Originellt. Men det är en bok jag tycker sååå mycket om. Här kommer en ledtråd till vilken bok det kan vara: titeln innehåller namnet Anna. Fint va? Och jag heter ju Johanna...

4 kommentarer:

 1. Anna, Hanna och Johanna av Marianne Fredriksson, kanske?

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Annika, det måste väl bara vara Marianne Fredrikssons Anna, Hanna och Johanna...? Eller? Oj, längesedan jag läste Fredriksson. Simon och ekarna var fantastisk som jag minns. Lyssnade på den på raspig kassettbok med Helena Brodin som uppläsare. Har också läst Evas bok och fler med bibeltema - men det måste vara tjugotalet år sedan. Dags för omläsning tror jag. Tyvärr läste jag också några av hennes sista böcker, med betoning på Tyvärr. De skulle aldrig ha getts ut - och börjar man med dem så får man nog ingen större läslust på hennes tidagare författarskap som är av en helt annan kaliber! (tycker jag iaf!)

  SvaraRadera
 3. Glömde ju säga: LYCKA TILL med presentationen, så klart!!! :)

  SvaraRadera
 4. Lilla Anna och långa farbron? :)

  SvaraRadera